Frode Grytten. Avilio daina

Frode Grytten. Avilio daina

€ 5,00

Kiekis

Novelių romanas "Avilio daina", pasirodęs 1999 m., sulaukė kritikų pagyrų, iškart buvo pripažintas plataus skaitytojų rato ir karaliavo tarp tų metų bestselerių. Knyga pelnė prestižinę norvegų literatūros Bragės premiją ir buvo nominuota Šiaurės Ministrų Tarybos literatūros premijai. Ji išversta į keletą kalbų ir pritaikyta teatro scenai.

Odoje, mažame Norvegijos miestelyje, įsikūrusiame palei fiordą tarp aukštų stačių kalnų, stovi šimtametis daugiabutis. Jis dūzgia tarsi avilys, pilnas įvairių žmonių gyvenimų, įkyrių buities garsų ir muzikos akordų. Iš trumpų namo gyventojų istorijų – stebinančių, liūdnų ir drauge persmelktų subtilaus humoro – dėliojamas romanas.
Knygos "Avilio daina" veikėjai tarsi visai kasdieniški, tačiau drauge jaudinantys, neįprasti ir šiek tiek pamišę. Tikri keistuoliai – blaškosi su savo meile, neapykanta, neišsipildžiusiomis svajonėmis ir slaptomis viltimis. Ir kartais primena mus pačius…

Rašytojas ir žurnalistas Frode Gryttenas (g. 1960) laikomas vienu įdomiausių ir savičiausių Norvegijos novelistų ir romanistų. Niunošku rašantis Gryttenas debiutavo 1983 m. eilėraščių rinkiniu, o dabar jo kūrybą sudaro penki romanai, kelios novelių, lyrikos, eseistikos knygos, saviti kelionių aprašymai ir knygos vaikams. Jo kūriniai pelnė įvairių Norvegijos literatūrinių apdovanojimų.

"Šie pasakojimai užsimezgė tikrovėje, tačiau drauge jie ir vaizduotės kūrinys. Knygoje nėra aprašomas tikrasis mūrinis daugiabutis, stovintis Odos miestelyje, o visi panašumai su realiais asmenimis - gyvais ir mirusiais - yra atsitiktinis."
Frode Grytten

Palikite atsiliepimą

Panašios prekės