James L. Haley. Vilkas. Jacko Londono gyvenimai

James L. Haley. Vilkas. Jacko Londono gyvenimai

€ 5,00

Kiekis

Jackas Londonas (1876–1916) – amerikiečių rašytojas, parašęs per 50 knygų. Žinomiausi jo kūriniai: romanai "Martinas Idenas", "Jūrų vilkas", "Rytas aušta", "Mėnulio slėnis", apysakos "Baltoji iltis", "Protėvių šauksmas", "Smokas Belju".
Gimęs darbininkų aplinkoje, augęs be tėvo Kalifornijoje, Jackas jaunystėje judrioje Vakarų pakrantėje buvo energingas, nenuilstantis nuotykių ieškotojas; jau brandaus amžiaus jis susiformavo į didį rašytoją, sužavėjusį pasaulį savo kūryba.

Jameso Haley’o knyga "Vilkas. Džeko Londono gyvenimai" – ryškus ir gyvas pasakojimas apie žmogų, kuris po Marko Twaino mirties buvo garsiausias Amerikos rašytojas. 
Pasak autoriaus, Londonas yra vienas iš neteisingiausiai vertinamų Amerikos literatūros kūrėjų, patyręs iššūkį: rašyti dėl pinigų ar rašyti sau, rizikuoti šlove ar paaukoti atlygį? Kovotojas už ekonominę gerovę ir talentingas rašytojas, prieštaringumų pilna asmenybė – ją atskleisti nelengva užduotis biografui.
Haley’o dėka Londonas prieš mus iškyla su visais savo įsitikinimais ir žmogiškais trūkumais: jis ir austrių piratas, žvejybos patrulio sargybinis, valkata, ruonių medžiotojas, Klondaiko senbuvis, Aliaskos naujakurys, karo korespondentas, ir nuotykių ieškotojas. Jackas tiesiog abiem kojom įšoko į gyvenimą, vyriškai ir drąsiai: ten, kur kiti regėjo vien tik darbą, jis matė romantiką, paslaptingumą ir grožį. Į pasaulį žvelgė svajotojo akimis, buvo justi kone moteriška melancholija ir ilgesingumas, o tuo pat metu ir neįveikiama fizinė jėga.

Palikite atsiliepimą

Panašios prekės